Ga naar de inhoud

Zomerconcert

zomerconcert en opera-highlights
Midden in de week doet het opera-orkest iets heel anders – een zomers concert waarin de musici iedereen verrassen met hun favoriete stukken. Na afloop wordt er een muziekfilm gedraaid en kan er uitgebreid worden gelounged.

Op de vrijdagavond is er een combinatie van de Four-pack Opera en highlights uit beroemde opera’s, uitgevoerd door topstudenten en gerenommeerde zangers van Young London Opera.

27, 29 juli
zomerconcert € 12,50 / 5,-
highlights (in combinatie met four-pack) € 17,50 / 7,50


Het ziet ernaar uit dat het Zomerconcert wederom een verrassingsconcert wordt.
Net als vorig jaar gegeven door een groot aantal van de musici die aan het festival deelnemen, wordt ook dit een concert waarin ze die stukken ten gehore brengen die ze het liefst spelen.
Een concert voor het eigen plezier dus – maar zoals we vorig jaar ervaren hebben, betekent dat beslist ook veel plezier en luistergenot voor het publiek, want musiceergenoegen kan niet anders dan op de luisteraar overslaan.

Zoals Stefan Hofkes het in een gehaaste e-mail omschreef: ‘het opera-orkest in het spotlicht, top solomusici… verschillende combinaties laten hun virtuositeit horen… licht klassiek, voor iedereen! Rachmaninov denk ik, zeker wat Mozart, Schubert, Brahms en vele verrassingen!’

Een tipje van de sluier kunnen we wel vast oplichten: Nicholas Shipman (klarinet) en Arne Werkman (piano) zullen drie delen ten gehore brengen uit Arne’s compositie 5 petites pièces pour flûte et piano, waarbij de fluitpartij voor deze keer een klarinetpartij zal zijn.
De uitgevoerde delen zijn de nummers
I. Malincolico, con tenerezza
II. Moderato
III. Vivace

medewerkenden
Joke de Vin – mezzosopraan
Nicholas Shipman – klarinet
Esther van Fenema – viool
David Lewis – viool
You-Chiung Lin – piano
Stefan Hofkes – piano
Arne Werkman – piano