Ga naar de inhoud

zangers

Amy Catt

Mezzo-sopraan Amy Catt debuteerde in New York als Marcellina in Mozarts The Marriage of Figaro, dezelfde rol die zij in 2003 tijdens ons festival zong. Ze deed haar opleiding met de Apprenticeship Programs van de Sarasota Opera en de Des Moines Metro Opera. Verder was ze artiest in residence bij de Virginia Opera en trad ze gedurende twee seizoenen op met de Metropolitan Opera Guild in New York.
Ook op vele cd’s is Amy te beluisteren, variërend van Viva Vivaldi, A Tribute to Diana, Music From the Titanic en The Wedding Album, to Nicole the Trial of the Century en de soundtrack van The Lord of the Rings. In Carnegie Hall debuteerde Amy in mei 1998, met Mozarts Vesperae de Dominica. Later in ’98 en ook weer in 1999 stond zij opnieuw in Carnegie Hall.
Eenmaal wonend en werkend in Groot-Brittannië werd Amy als winnares bekroond in de categorie mezzo-sopraan, in de Voice of Choice Competition (Onlineclassics.com).
Amy Catt speelt in Hänsel and GreteI de rol van de heks


Joanna Gamble

Joanna Gamble speelt in Hänsel and Gretel de rol van de moeder


Rodney Gibson

Rodney Gibson startte zijn opleiding aan het Royal College of Music, waar hij zang, piano en orgelstudeerde. Hij zette zijn studie voort in Italië bij Paolo Silveri en in Londen bij Raimund Herincx. Zijn debuut was in het Teatro Ghione (Rome) en vervolgens trad hij door heel Italië op inmuziektheater, en later in Engeland in opera. Bij de Royal Opera speelde hij rollen in Billy Budd, Mathis der Maler, Les Huguenots, La Boheme, Salome, Eugene Onegin, Un Ballo in Maschera, Simon Boccanegra en La Traviata.Hij was finalist bij de Richard Tauber Competition.
Naast zijn opera-carrière bekwaamt Rodney zich o.m. in oratorium, waarmee hij in heel Engeland optreedt. Ook trad hij op in Nederland en Noorwegen (het Iternasjonale Kirkfestspill I Kristiansand, en een radio-uitzending van Rossini’s Stabat Mater). Dit jaar is hij ook betrokken bij een programma rond het werk van Robert Stolz, in Engeland.
Verder werkte Rodney mee aan cd- en video-opnamen van o.m. La Traviata, Salome, Simon Boccanegra en de BBC dramaserie ‘The Lakes’. Recente optredens waren o.m. Carmina Burana, Verdi (‘Requiem’), Britten (‘Cantata Misericordia’).
Rodney Gibson speelt in Hänsel and Gretel de rol van de vader


Lee Mason

Lee begon haar zang-carrière op haar elfde in een productie voor de Lord Mayor van Londen. Sindsdien heeft zij haar stem geschoold en thans is ze een ervaren uitvoerster in een scala aan muzikale genres, als liederen, oratorium en zeer veelvuldig opera. Zo speelde zij Mimi (la Boheme), Nedda (Pagliacci), Tatyana (Eugine Onegine), de Gravin (Figaro), Niece (Peter Grimes), Oscar (Masked Ball), Giulietta (Tales of Hoffman), Lisa (Queen of Spades), Micaela (Carmen), Ann (Merry Wives of Windsor), en vele Gilbert & Sullivan- en operette-rollen.
Met Southgate zong ze de rollen van Margaret (Mefistofele), Nedda (Pagliacci), Adina (The Elixir of Love), Elsie (Yeoman of the Guard), Helene (La Belle Helene), Eurydice (Orpheus in the Underworld), Lui (Turandot), Tatyana (Eugene Onegin), Manon (Manon Lescaut), Majenka (The Bartered Bride), Violetta (La Traviata) en Rosalinda (Fledermaus.)
Lee Mason speelt in Hänsel and Gretel de rol van het zandmannetje


Sarah Meadows

Sarah Meadows speelt in Hänsel and Gretel de rol van de moeder


Louise Ratcliffe – mezzosopraan

Louises operarollen omvatten o.m. Dido (Dido and Aeneas), Quivera (Indian Queen), Carmen (Carmen), Magdalena (Rigoletto), Meg Page (The Merry Wives of Windsor), Frau Kost (Cabaret), Mrs Honour (Tom Jones), Mrs Kneebone (The Dinner Engagement), Popova (The Bear), Bianca (The Rape of Lucretia) en Olga (Eugene Onegin). Voor Poppea (L’incoronazione di Poppea) kreeg zij de Paul Simm prize for opera.
T tevens soleert Louise regelmatig als alt Oratoria door heel het Verenigd Koninkrijk. Recentelijk was dat o.m Handels Messiah, Bachs Lutheran Mass in F, Mozarts Requiem, Mendelssohns Elijah en Rossini’s Stabat Mater. Ook recitals in de privésfeer behoren tot haar werk, recentelijk nog een programma met werk van Purcell en Arne voor ZKH de Prince of Wales.
Louise Ratcliffe speelt in Hänsel and Gretel de rol van Hans


Helen Withers

Helen Withers eindigde dit jaar als tweede bij de London Handel Singing Competition en de Thelma King Award. Zij vertolkte reeds de rollen van Dorabella en Brigitte (Iolanta) en werkte verder aan Idamante voor de Glyndebourne Touring Opera.
Zij trad op in de Barbican Hall, Purcell Room, Three Choirs Festival en op het Ravinia Festival in Chicago. Helen’s concertrepertoire omvat Mahler’s Ruckert Lieder, Bachs Mis in B Mineur en Mendelssohns Hymn of Praise. Ze heeft juist een tour afgerond van de première van Push! (voor Tete a Tete) waarin de de rollen van Nimmy en Mary vertolkte. Voor de nabije toekomst heeft ze Mozarts Requiem op stapel staan. en opnamen van Engelse liederen voor de Delius en Gurney Societies.
Helen Withers speelt in Hänsel and Gretel de rol van Grietje.