Ga naar de inhoud

OPERA! – de première in 2003

De wethouder,
vlak voor zijn speech

Op 29 juli was het zo ver: de kop ging er af.
Onze gewaardeerde wethouder van cultuur, Wim den Heijer, was bereid gevonden de officiële opening van het festival te verrichten. Daarna kwam Stefan Hofkes, artistiek leider van het festival, aan het woord.

In een geestige presentatie, en in hoog tempo, vertelde Stefan een en ander over hoe het idee voor het festival vorige zomer is geboren, en hoe het zich daarna heeft ontwikkeld.
Om het publiek te helpen bij het begrijpen van de straks op te voeren opera, haalde hij een stapel dichtbeschreven papier tevoorschijn, en begon daar beurtelings uit voor te lezen en omheen te praten. De essentie werd langzaam duidelijk: we zouden een klucht vol verwarring voorgeschoteld krijgen, met prachtige muziek en zang, vele intriges en een hoop plezier.

Stefan Hofkes  aan het woord

Ruim drie uur later, na een prachtige voorstelling die door het publiek enthousiast was ontvangen, werd er voor de aanwezigen nog een glas geschonken, in en om de carrouseltent op het terrein. Volop gelegenheid om nog na te praten met de andere bezoekers en de artiesten.
Pas tegen enen werd het rustig. We kijken met veel genoegen terug op een zeer geslaagde première, een fantastisch begin van de eerste aflevering van het zomerfestival OPERA!