Ga naar de inhoud

Magisch lounge concert

Een magisch loungeconcert van de fluitist van Saint Germain met de creatiefste jazzpianist van Nederland: Magic Malik en Harmen Fraanje.

Malik speelde mee op ‘Boulevard’, de plaat waar Saint Germain mee doorbrak,en maakte Jamaica-on-Seine muziek met Human Spirit.

Hij verkent alle mogelijkheden van de dwarsfluit en is wellicht de meest eigenzinnige dwarsfluitist. “Hij heeft een ongekend bewustzijn van wat er muzikaal om ons heen gebeurt,” zegt Harmen over Malik. De laatste jaren speelde Harmen Fraanje op festivals en podia over de hele wereld, van Maleisië tot Rusland en met mensen als Mark Turner, Magic Malik, Cristina Branco en Eric Vloeimans. Van de Nederlandse Jazzdienst en het North Sea Jazz Festival kreeg Fraanje de compositieopdracht voor 2004. Met zijn eigen band nam Harmen twee cd’s op, ‘Sonatala’ en ‘Ronja’. Maar hij speelde ook op de plaat Breakfast in Walhalla, waarover de NRC schreef: “…een wonderbaarlijk frisse cd die nog eens bewijst dat de Nederlandse jazz zich vrij heeft gevochten van dwingende voorbeelden uit de Verenigde Staten.”

Wanneer
di 22 juli, 20.30 uur

kaarten €10/ €6,50