Ga naar de inhoud

Live muziek op het terras 2008

Dagelijks tussen de voorstellingen door, om 19.30 uur de beste zomerse popbands van dit moment op het terras, onder het genot van lekkere Magic Frites en Griekse Salade.

Dinsdag 22 juli – Tender Blue

Tender Blue neemt je mee in een sfeer van romantische liedjes, lounge en chill muziek, aangenaam bedwelmend voor de geest. Mooie muziek die werkt als sfeerversterker voor iedere gelegenheid. Alles wordt uitgevoerd door professionele muzikanten die samen met u het muzikale avontuur binnenstappen. Easy-listening wordt subtiel vermengd met jazzsounds, Franse chansons en zwoele funk. Warme klanken, zoetgevooisde vocalen om lekker naar te luisteren en te ondergaan.

Arthur Rombouts op Fender Rhodes/Accordeon, Jasper Verburgh op Cajon, Raymon Cambridge op Bassgitaar/gitaar/backingvocals, Robin op zang/percussie en Roos op zang.

www.tenderblue.nl


Woensdag 23 juli – T.B.A


Donderdag 24 juli – Kingtonic

Siliconen lichaamsdelen, een absurde recordpoging, auditie doen voor een Broadway show, joyzappen met een tijdmachine een Shuffle Puck-fettisch een onder-onsje met ‘God’ een Cosmische rit op een vliegend tapijt … dit zijn zo maar een paar onderwerpen waarover het Utrechtse singer-songwriters-duo Kingtonic liedjes schrijft. Zomerse, engelstalig gezongen popsongs in de bezetting zanger/gitaar, zangeres en. Poppy, jazzy en vooral ‘feelgood’.
Waar vind je tegenwoordig nog een band die écht contact maakt met het publiek, die songs met een hoog feelgood gehalte combineert met aanstekelijke teksten? …In Utrecht dus.

Frank Paats: zang / acoustische gitaar
Nanette Boxman: zang / huis-tuin-en-keuken-percussie

www.myspace.com/kingtonicmusic
www.kingtonic.com


Vrijdag 25 juli – Antonia

Haar teksten getuigen van een heldere en scherpe kijk op de dingen, en zonder zelfcensuur beschrijft ze haar plek in de wereld. Vol liefde en verbazing kijkt ze naar de mensen en dingen om haar heen.

Haar composities vertellen hun eigen verhaal. Een kruisbestuiving tussen jazz en pop: de vrijheid in vorm, de improvisaties die hun eigen commentaar leveren, de pakkende grooves en lijnen, de bezetting met het beste uit beide werelden. Met haar roots in het popbandtijdperk van de jaren

tachtig, een diploma op zak van een van de betere jazzopleidingen uit de jaren negentig en haar nieuwsgierigheid en nietinhokjesdenken-mentaliteit van deze tijd gaat ze de zoektocht aan naar de essentie van haar muzikantzijn: een stem en een gitaar, een kind en een droom, een vrouw en een verhaal.

Tet Koffeman – vocals, gitaar, accordeon, composities
Stefan Blankestijn – gitaar
Bert Lochs – trompet, flugelhorn

www.antoniasings.nl


Zaterdag 25 juli – Rootzstock

Hoe selectief is het geheugen…
Wat prikkelt de herinneringen?
In welke klanken vindt men wortels van lachen,
huilen, dansen, zingen?
Buiten alle platgetreden paden en barrières van
geluid ligt een onverwacht genoegen

RootzStock is verfrissend, onvervalst eerlijk en verrassend verfijnd. Vijf man akoestisch, op een muzikaal eigen wijze waarbij men elkaar gewoon kan verstaan.
RootzStock voldoet het beste aan de omschrijving  “40 jaar popgeschiedenis” en “unplugged”.Zij spelen een mix van bekende nummers uit de jaren ’60 tot heden en doen dat zonder scheurende gitaren en oorverdovend drumgeweld maar op een aangenaam geluidsniveau en met akoestische gitaar en percussie. Zo ontstaat er een heel intieme sfeer waarbij prima gepraat kan worden en die zich ook goed leent voor een dansfeest maar dan zonder de piepende oren na afloop. RootzStock speelt nummers van o.a. Jamie Cullum, The Bee Gees, Michael Bublé, The Rolling Stones, The Beatles, The Police, Blof, Crowded House en Paul Simon. Verder doen ze de nodige danceclassics voor als de dansvloer gevuld moet worden. RootzStock bestaat uit professionele muzikanten die o.a. werkten met Ruth Jacott, Musical Abba en New London Chorale.

Herman Onnen – Gitaar
Jasper  Verburgh – Cajon & percussie
Jurrie Zaat – Fender Rhodes
Peter Badenbroek – Bas
Ramon Doornekamp – Zang & percussie


Zondag 27 juli – Solo Moderna

Solo Moderna draait op de OPERA! Dance Party en ook op de laatste dag van het festival. Deze DJ maakt van elk feest een dansbaar, opzwepend, warm en climax-rijk avontuur. Van latin, jazz, house, elektro, future funk tot balkan. Solo Moderna draaide eerder op Supernatural, Extrema, Paradiso en was de afsluiter Jazz in Duketown 2007.

www.myspace.com/solomoderna