Ga naar de inhoud

Live bands en tapas

maandag 24 juli – Trio Stefan Lievestro
Bassist Stefan Lievestro won in 2005 de Deloitte Jazz Award en stak het prijzengeld in zijn debuut-cd Breakfast in Walhalla. Die werd zonder uitzondering vol lof ontvangen. Later in het seizoen speelt hij in het Beauforthuis met zijn vaste sextet, maar tijdens OPERA! kun je vast voorproeven als hij te horen is met zijn maten Bas van Lier (piano) en Erik Kooger (drums).

dinsdag 25 juli – Floris Verbeij
Pianist Floris Verbeij was tijdens het Amsterdams Kleinkunst Festival de vaste begeleider van het project over Jules de Corte en speelde mee in de musical Turks Fruit. Tijdens zijn studie kreeg hij het voor elkaar lessen te krijgen bij Claire Fischer en de pianist van Sting. Floris is een oude bekende in het Beauforthuis: hij is vaste gast bij de masterclasses van o.a. Brad Mehldau en gaf er zijn eindexamenconcert, waarvoor hij een 9½ kreeg!

woensdag 26 juli – Sneakerfreak
Sneakerfreak is een jonge, getalenteerde Nederlandse band, bestaande uit twee gitaristen en een zanger. Ze maken akoestische popmuziek en hebben al op vele festivals gestaan, waaronder Noorderslag, Oerol en Berghpop. Van luisterliedjes naar heftig intense, snelle nummers. Altijd met sterke teksten. Deze band is een verfrissing in het clubcircuit.

donderdag 27 juli – Nina Ebbenhout met o.a. Colijn Buis
Nina Ebbenhout is afgestudeerd aan het Utrechts conservatorium en heeft lessen gehad bij o.a. Bert van den Brink. Sinds 2003 schrijft ze haar eigen teksten en muziek en daar is ze verdraaid goed in. Duidelijke pop met vleugjes jazz, soul en klassiek. Nina wordt bijgestaan door pianist Colijn Buis. Net als Floris Verbeij studeerde Colijn met hoge cijfers af van het Utrechts Conservatorium na zijn eindexamenconcert in het Beauforthuis.

vrijdag 28 juli – Saskia Laroo
Saskia Laroo, in Amerika door pers en publiek gebombardeerd tot ‘Lady Miles Davis of Europe’, is een van de weinige vrouwelijke trompettisten, en dat al meer dan drie decennia lang.

zaterdag 29 juli – Room Eleven
Room Eleven maakte zijn live debuut tijdens de Amsterdamse Uitmarkt en groeide al snel uit tot een populaire act in het podiumcircuit. Ze maken muziek die verkocht wordt als jazz, maar waar zeker ook pop in zit. Ze staan dit jaar ook op het North Sea Jazz festival. Heb je ze daar gemist, kom dan lekker bij ons luisteren!