Ga naar de inhoud

Kinderprogramma 2010

Een vast onderdeel van Festival Achter de Linie is het workshopprogramma. Dit zijn workshops voor kinderen tussen 6 en 12 jaar. De workshops zijn speciaal ontworpen voor deze leeftijdsgroep.

Doe makkelijke kleren aan, die ook best vies mogen worden!

Je kunt de hele week meedoen aan Reis over zeven zeeën, een workshop van zeven ochtenden en middagen, die wordt afgesloten met een uitvoering op zondag van je zelfgemaakte muziektheaterstuk.
Maar als een hele week te veel is kan je ook meedoen aan één of meer middagworkshops met speciale thema’s.

workshops

ma 9 aug 13.30 – 16 u
Eén grote poppenkast
In deze workshop krijgen de kinderen een kijkje achter de schermen van het theater. Ze ontdekken wat theaterlicht en -geluid doet. Verder is natuurlijk belangrijk waar je staat en hoe je opkomt en weer van het podium afgaat. De workshop wordt gegeven door onze regisseuse van de ochtendworkshops, Jette Carolijn van den Berg.

di 10 aug 13.30 – 16 u
Ik ben mezelf niet vandaag
In deze workshop leren de kinderen in kort bestek wat acteren inhoudt. Ze leren hoe ze een personage moeten maken, hoe ze moeten improviseren en hoe ze met tekst moeten werken. De workshop wordt gegeven door onze regisseuse van de ochtendworkshops Jette Carolijn van den Berg.
UITVERKOCHT

woe 11 aug 13.30 – 16 u
Drum drum drum
Percussionist Roël Calister presenteert verschillende trommels en muziekstijlen uit alle delen van de wereld. Hij speelt ze voor en geeft uitleg aan de kinderen. De kinderen kunnen zelf natuurlijk ook trommelen, zingen, klappen en zelfs dansen!
UITVERKOCHT

do 12 aug 13.30 – 16 u
Een heel ander gezicht
In deze workshop gaat het over hoe anders de wereld wordt op het toneel. Dat gebeurt in het theater d.m.v. onder andere decor, kostuums en grime. Er wordt gewerkt aan een groot piratenschip. Verder gaan we aan de gang met kostuums en rekwisieten. Zo krijgt alles een heel ander gezicht.
UITVERKOCHT

vr 13 aug 13.30 – 16 u
Noten op je zang
Liesbeth Janse (uit Ciske de Rat) leert samen met onze artistieke leiders Floris en Bart de kinderen een lied te schrijven. Uiteraard worden de liedjes aan het einde van de workshop uitgevoerd. En misschien worden ze zelfs wel gebruikt in de grote voorstelling op zondag.
UITVERKOCHT

Reis over de zeven zeeën

workshopweek Reis over zeven zeeën met uitvoering

maandag 9 t/m zondag 15 augustus 2010

Zeven ochtenden en middagen (een reis over zeven zeeën) werk je met 25 kinderen aan een complete muziektheaterproductie o.l.v. kinderboekenschrijfster en actrice (musical Dirty Dancing) Jette Carolijn van den Berg. Een echte regisseur en musici helpen om er een geweldig spektakel van te maken dat je met z’n allen uitvoert op zondagmiddag 15 augustus, onder de titel ‘Reis over zeven zeeën’.

Floris Verbeij en Bart Soeters, twee musici/componisten, hebben speciaal voor het festival een compositie gemaakt die ook tijdens de workshopweek wordt gebruikt. Deze compositie is samen met Jettes boek Mila, koningin van de Zeven Zeeën het uitgangspunt voor de workshopweek.

wanneer?

Maandag 9 t/m zondag 15 augustus 2010 dagelijks van 10 tot 16 uur.

en verder?

De kinderen dienen zelf een lunchpakketje mee te nemen, wij zorgen voor een glas melk of limonade.
Er kunnen maximaal 25 kinderen meedoen, in de leeftijd 6-12 jaar

Wij wijzen er uitdrukkelijk op dat de workshop geen kinderdagverblijf is.

uitvoering Reis over zeven zeeën

zondag 15 augustus 2010 13.30 uur
Presentatie van het resultaat van de workshopweek.
Ouders, broertjes, zusjes, opa’s en oma’s zijn van harte welkom.