Ga naar de inhoud

Joke de Vin

Joke de Vin volgde haar zangopleiding bij Jo Bollenkamp aan het Rotterdams Conservatorium, waar zij cum laude haar diploma solozang behaalde. In 1977 was zij prijswinnares van het Vocalistenconcours Den Bosch. In 1978 won zij de Prix d’ Excellence. Zij trad op in een groot aantal Europese landen, Nederlandse Antillen en de Verenigde Staten. Daarnaast werkte zij mee aan radio- en tv-opnames.

Operarollen vertolkte zij in o.m. Amsterdam, Bordeaux en Boston. Zo zong zij in Mozarts Zauberflöte en Le Nozze di Figaro (Marcellina), Verdi’s Falstaff (Mrs. Quickly), Wagners Rheingold (Flosshilde), Monteverdi’s Incoronazione di Poppea (Nutrice) en Brittens Little Sweep (Miss Baggot). Heel recent verscheen de cd Chants d’Amour, waarop Joke de Vin samen met Nicholas Shipman (klarinet) en Stefan Hofkes (piano) liefdesliederen uit de romantiek ten gehore brengt, o.a. van Brahms, Fauré, Ravel en Rachmaninov.

In 2003, 2004 en 2005 verzorgde Joke de Vin in het kader van het OPERA!-festival in het Beauforthuis samen met bariton Hans Zomer masterclasses aan jonge zangers.