Ga naar de inhoud

Festival Achter de Linie kids! (2011)

8 t/m 14 augustus 2011

Festival Achter de Linie is dit jaar helemaal van kinderen!
Er zijn wel concerten, maar die zijn dit jaar verspreid
over de zomer.

Middagworkshops (6-12 jr)

Er zijn van maandag t/m vrijdag tussen 13.30 en 16.00 uur weer allerlei leuke workshops: decors bouwen, zingen in een koor, instrumenten bouwen, sprookjes schrijven, buikdansen of zwaardvechten. Let op: je kunt je ook aanmelden voor alle vijf de workshops!

Maandag 8 aug: Over sprookjes gesproken
Heb jij altijd al een sprookjesfiguur willen zijn? Slapen zoals Doornroosje? Vliegen zoals Peter Pan? Of eten zoals Hans en Grietje? In deze workshop verzin je je eigen sprookje en wordt je je eigen sprookjesfiguur. Jij bepaalt wat er gebeurde lang lang geleden!! Onder leiding van kinderboekenschrijfster Jette Carolijn van den Berg schrijf je je eigen sprookje en wordt je je eigen sprookjesfiguur door middel van schmink en toneelimprovisaties.

Dinsdag 9 aug: Maak t of Kraak t UITVERKOCHT!
Onder leiding van een echte instrumentenbouwer ga je zelf een instrument te maken. Aan het einde van de workshop is er een heus orkest ontstaan van zelfgemaakte instrumenten. Samen met musici/componisten Floris Verbeij en Bart Soeters maak je een muziekstukje (instant composing!) dat wordt gepresenteerd voor publiek. Je mag de gemaakte instrumentjes mee naar huis nemen of laten gebruiken in de eindvoorstelling van Ali Baba en de Zeven Dwergen.

Woensdag 10 aug: Buikdans- en Zwaardvechtmiddag
We gaan even terug in de tijd: vanmiddag ben je een zwaardvechter of buikdanseres!
Jullie gaan je eigen zwaard maken en vervolgens leren middeleeuws zwaardvechten onder begeleiding van niemand minder dan Sir Mishaël Lopes Cardozo, één van ‘s werelds beste zwaardvechters van dit moment. 
Houd je niet van zwaardvechten, dan kun je leren buikdansen van de Marokkaanse buikdanseres Aisa Lafour, in 2008 uitgeroepen tot beste buikdanseres ter wereld. Buikdans is een prachtige dans, afkomstig uit het midden Oosten en dan voornamelijk Egypte, Turkije en Libanon. In de workshop leer je een aantal van de basisbeweging, zoals krachtige heup bewegingen, shimmies, slangen armen, heup cirkels bodywaves en nog veel meer. Ook leer je een korte combinatie, die je aan elkaar kan laten zien. Kortom een leuke en leerzame ervaring op het gebied van dans!

Donderdag 11 aug: Een heel ander gezicht
De wereld kan zomaar veranderen op het toneel. Met de professionele decorbouwers van Ali Baba en de Zeven Dwergen werk je mee aan het maken van de decors, rekwisieten en kostuums, die worden gebruikt bij de eindvoorstelling van Ali Baba en de Zeven Dwergen. en zorg je dat de wereld er opeens helemaal anders uit ziet.

Vrijdag 12 aug: Uit volle borst!
Een workshop in koor zingen onder leiding van professionele zangers. Aan bod komen het zingen in canon, meerstemmig zingen, hard zingen, mooi zingen, lelijk zingen en nog veel meer! Na afloop geven jullie een klein concert voor publiek.

muziektheaterproject Ali Baba en de Zeven Dwergen (7-12 jr)

Het verhaal van Ali Baba en de Zeven Dwergen is gebaseerd op sprookjes afkomstig uit heel de wereld. Maar niet dat het daarom een kinderachtig verhaal is, oh nee! Integendeel! Ali Baba en de Zeven Dwergen is een stoere, spannende en grappige voorstelling vol spektakel!

De hele week wordt gewerkt aan deze muzikale sprookjesvoorstelling onder leiding van kinderboekenschrijfster en actrice Jette Carolijn van den Berg (musical Dirty Dancing) en leer toneel spelen, zingen, dansen en muziek maken. Op zondag kan je hele familie komen kijken naar jullie zelf gemaakte eindvoorstelling.

Repetities

Maandag 8 tot en met vrijdag 12 augustus wordt er van 10.00 tot 12.30 uur in het Beauforthuis geoefend. In het weekend (13 & 14 aug) moet je de hele dag van 10.00 tot 16.00 uur aanwezig zijn.

Uitvoeringen

Op zondagmiddag 14 augustus is om 13.00 uur de openbare generale en om 15.00 uur de première van Ali Baba en de Zeven Dwergen. Voor beide uitvoeringen zijn kaarten te koop voor € 5 per persoon. Reserveer kaarten via info@nullachterdelinie.nl. Vermeld naam, telefoonnummer, het aantal kaarten en het tijdstip van de voorstelling (13 of 15 uur).

Kosten

€ 75 normale prijs; € 25 stadspasprijs. 
Gezinskorting: tweede, derde etc. kinderen uit hetzelfde gezin kunnen voor € 50 normale prijs en € 15 stadspasprijs deelnemen.

Inschrijven: UITVERKOCHT!

Films

Als de middagworkshops zijn afgelopen, kun je nog even blijven hangen en tussen 16.00 en 18.00 uur films kijken in het theatercafé, terwijl je ouders op ons terras hangen. Deze zijn gratis en je hoeft je niet aan te melden.

Voor de ouders: terras, bandjes, eten & drinken

De hele dag is ons terras geopend, met eten & drinken. Vanaf 16.00 uur is er live muziek op ons terras. Welke bands optreden lees je binnenkort op deze site.

wie is wie

Jette Carolijn van den Berg (verhaal, regie ALi Baba en de Zeven Dwergen)

Jette rondde in 2003 de studie Nederlandse Letterkunde aan de Universiteit Utrecht af en studeerde Drama Schrijven aan de Theaterfaculteit van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Ze is actief als theatermaakster (momenteel bij Huis a/d Werf), als actrice op tv (w.o. Flikken Maastricht, De co-assistent), in theater (w.o. diverse voorstellingen van Dries Verhoeven) en musical (w.o. hoofdrol ‘Baby’ in Dirty Dancing) en schrijfster van filmscripts en kinderboeken (onlangs verscheen haar tweede jeugdroman ‘Mila en Zilver en Grootvaders Geheim’, uitgeverij Moon). Ze regisseerde en schreef het vorig jaar tijdens Festival Achter de Linie uitgevoerde stuk ‘Reis over zeven zeeën’.

Bart Soeters (bas, composities, muzikale leiding)

Bart (1980) voltooide zijn Masterstudies basgitaar en compositie in 2006 aan het Utrechts Conservatorium bij o.a. Theo de Jong en Marc van Vugt. Hij was winnaar van de Pim Jacobs Muziekprijs, waar hij geprezen werd om zijn fantasierijk spel en eigenzinnige composities. Hij speelde o.a. met het Brabants Orkest, in Georgië met dirigent Lev Markiz in een aantal van Kancheli’s concerten voor basgitaar, cello en strijkorkest, componeerde in opdracht voor het Orgelpark Amsterdam voor orgel en strijkorkest, terwijl hij daarnaast met o.a. Kaz Lux, het Verbeij/Soeters trio, het Rosa Ensemble en Renee van Bavel tournees had. Daarnaast is hij momenteel als docent verbonden aan het Utrechts Conservatorium. Naast het geven van hoofdvaklessen basgitaar en compositie, coacht hij daar ensembles en begeleidt hij Masterstudenten bij hun (muziekanalytisch) onderzoek.

Floris Verbeij (bas, composities, muzikale leiding)

Floris (1982) studeerde o.m. bij Bert van den Brink en Cor Bakker, Brad Mehldau en Clare Fischer aan het Conservatorium van Utrecht. Hij schreef de muziek voor enkele telefilms (NPS), voor de korte film Raak (winnaar van een Gouden Beer in Berlijn) en arrangementen voor de grote muziektheaterprodukties Turks Fruit en Route 66. Floris speelt in diverse bezettingen met veelal eigen composities. Een van deze bands is in steeds wisselende samenstellingen (w.o. Fay Lovsky) geformeerd rondom hemzelf en bassist Bart Soeters, met wie hij binnenkort een cd uitbrengt. Floris Verbeij is als docent verbonden aan de conservatoria van Utrecht (docent Jazzpiano) en Amsterdam (docent Poppiano en Praktische Analyse).

Floris en Bart waren vorig jaar artistiek leiders van het Festival Achter de Linie en muzikaal leiders van het muziektheaterproject van vorig jaar.