Ga naar de inhoud

Die Zauberflöte

Door: Young London Opera
Regie: David Barrell
Dirigent: Stefan Hofkes

Deze klassieker van Mozart vertelt het spannende verhaal van drie kinderen die op zolder een oude fluit en een boek ontdekken. Ze gaan lezen en een sprookjeswereld ontvouwt zich.
Het Engelse operagezelschap Young Londen Opera voert deze voorstelling uit, onder leiding van Stefan Hofkes. De regie is in handen van David Barrell. De Young Londen Opera zingt in het engels, maar de dialogen van de kinderen zijn in het Nederlands. Hierdoor is het verhaal goed te volgen.

De Magische Fluit
Het verhaal van de magische fluit speelt af rond de jonge prins Tamino. Hij ziet een portret van Panima, de prachtige dochter van de Koningin van de Nacht. Panima is ontvoerd door koning Sarastro. Tamino besluit de prinses de redden. Van de Koningin krijgt hij een magische fluit, om hem bij te staan. Ook krijgt Tamino de hulp van Papageno, een vogelman, die zelf ook naar de liefde verlangt. Samen gaan ze op weg, het gevaar tegemoet…

Mozart: vermoord vanwege Die Zauberflöte?
Wolfgang Amadeus Mozart (1756 – 1791), wie kent deze componist, pianist en dirigent niet? Hij was een wonderkind: op jonge leeftijd bespeelde hij een aantal instrumenten en stelde hij composities samen. Als tiener componeerde hij hoogstaand werk. Zijn werk heeft veel invloed gehad op latere componisten, onder andere Ludwig van Beethoven en Johannes Brahms. Mozarts vroegtijdige dood roept bij veel mensen vragen op. Er zijn talloze theorieën, die soms mythische proporties aannemen. Een daarvan is dat Mozart zou zijn vergiftigd door de vrijmetselarij, omdat hij in Die Zauberflöte teveel vrijmetselaargeheimen zou hebben prijsgegeven.

Wanneer
di 22 juli, 17.00 uur.
wo 23 juli, 20.30 uur.
vr 25 juli, 17.00 uur.
za 26 juli, 21.00 uur
zo 27 juli, 17.00 uur

Kaarten €25/ €10