Ga naar de inhoud

concerten 2010

zondag 8 augustus 2010 vanaf 12:30

opening festival

Onze artistieke leiders Bart Soeters en Floris Verbeij zullen het festival feestelijk openen. Maak kennis met Bart en Floris en een aantal gastmuzikanten. Live muziek, terras, lekker eten, drinken, ontspannen, genieten.

maandag 9 augustus 2010 20.30 uur

Nynke Laverman

Nynke Laverman komt uit een klein dorpje in Friesland, studeerde in 2002 af aan de Academie voor Kleinkunst in Amsterdam en vond het jaar daarop de Friese fado uit. Haar debuutalbum bestond uit door haar vertaalde gedichten van J.J. Slauerhoff die zij zong op muziek uit de Portugese fadotraditie.

website Nynke Laverman

dinsdag 10 augustus 2010 20.30 uur

Loes Haverkort ontmoet het Verbeij/Soeters Kwartet

Loes Haverkort is bij het grote publiek bekend als Maxima in Schavuit van Oranje. Komend seizoen speelt zij in de musical Soldaat van Oranje. Samen met componist Fons Merkies produceerde Floris Verbeij haar debuut cd, en nu zingt zij met het Verbeij/Soeters Kwartet. Dat brengt kleurrijke, expressieve muziek en popgrooves samen.

website Floris Verbeij
website Bart Soeters

woensdag 11 augustus 2010 20.30 uur

Fay Lovsky ontmoet Roël Calister en Kamal Hors

Fay Lovsky ontmoet Percussionist Roël Calister, ud speler Kamal Hors en saxofonist Pieter de Mast. Deze rasmuzikanten maken een spannende muzikale reis naar de Caraïben via Arabië. Caribische grooves, Arabische melodieën en ritmes, westerse harmonieën… vanavond smelten ze samen, met de opdrachtcompositie van Floris en Bart als leidraad.

Een productie van het Beauforthuis op Festival Achter de Linie.

website Roël Calister
website Kamal Hors
website Pieter de Mast

donderdag 12 augustus 2010 20.30 uur

Amsterdam Klezmer Band

The Amsterdam Klezmerband is de hipste klezmerband van Nederland. Hun muziek is een zeer levendige muziek mix van Oost Europese stijlen gebaseerd op de traditionele Balkan en Klezmer Muziek. Vorig jaar deden ze hun muziek in de mix tourden ze met C-Mon & Kypski en dj Shantel. De muziek wordt gecomplementeerd bij de unieke stemmen van Alec Kopyt (Odessa) en Job Chajes (Amsterdam).

Amsterdam Klezmer Band is een productie van het Beauforthuis op Festival Achter de Linie.

Bij dit concert staplaatsen en volop gelegenheid te dansen!

website Amsterdam Klezmer Band

vrijdag 13 augustus 2010 20.30 uur

Kaz Lux met HotchPotch

Nederpoplegende Kaz Lux werd bekend als frontman van Brainbox en werd enkele jaren geleden door muziekblad Oor uitgeroepen tot Nederlands beste popzanger aller tijden. Met HotchPotch (topmuzikanten uit de akoestische muziek) brengt hij oude bekende hits en nieuwe nummers. Thema’s zijn leven en sterven en altijd de eeuwige liefde.
Kaz Lux – zang, gitaar | Izak Boom – zang, piano, gitaar, mandoline, accordeon | Janos Koolen – zang, mandoline, gitaar, klarinet |  Bart Soeters – bas

website Kaz Lux & HotchPotch

zaterdag 14 augustus2010  vanaf 20:00 uur

Iftar maaltijd met concert van Zharbia Bedouin

Iftar is de maaltijd die gedurende de vastenmaand Ramadan door moslims genuttigd wordt direct na zonsondergang. Vanaf zonsondergang worden familie en kennissen bezocht en eet men gezamenlijk. In Nederland wordt de iftar door verschillende moskeeën en organisaties gebruikt om moslims en niet-moslims samen te brengen en deel te nemen aan deze gezamenlijke dis.

De groep Zharbia-Bedouin is het muzikale platform van de Marokkaanse beeldend kunstenaar, muzikant en Ud-speler/componist Karim Eharruyen. In deze groep, die in variabele bezettingen opereert, klinken in de muziek van Eharruyen verschillende invloeden uit Noord-Afrika en Europa samen tot een nieuw en fris geluid, waarin elementen van jazz en klassieke Arabische muziek te herkennen zijn. De bezetting van Zharbia-Bedouin bestaat vanavond naast  Eharruyen uit percussionist Rachid Khelifi en zangeres Sinna Casita. Zij spelen op verschillende Arabische en Europese instrumenten die resulteren in een spectaculair geluid.

20:00 inloop
20:30 ceremonieel programma
21:14 zon onder/ start maaltijd, afgewisseld met concertprogramma

De Iftar is een productie van het Beauforthuis op Festival Achter de Linie.

website Karim Eharruyen


Je bepaalt zelf je bijdrage aan deze concertmaaltijd. De opbrengst krijgt een multiculturele bestemming.

zondag 15 augustus 2010 20.30 uur

Izaline Calister, Roël Calister, Marlon Titre, Cello8ctet Amsterdam

Een show vol zinderende spanning, met nieuwe en traditionele muziek. De energie van de acht topspelers van het Cello8ctet Amsterdam met de groove van vooraanstaande Caribische muzikanten. Met zangeres Izaline Calister, gitarist Marlon Titre en percussionist Roël Calister laten ze zich inspireren door Caribische muziek en blijken hun instrumenten uitstekend transformeerbaar tot een swingend percussieorkest.

website Izaline Calister
website Roël Calister
website Marlon Titre
website Cello8ctet Amsterdam