Ga naar de inhoud

Anton Heijboer – zijn leven, zijn werk

Anton Heijboer in het Beauforthuis? Jazeker, daar hangt al sinds een jaar een groot Vinkevener-schilderij in bruikleen, dat vorig jaar nog te zien was op de Heijboer-tentoonstelling in Slot Zeist .

De Zeister tweelingzusters (en Heijboer verzamelaars) Willy Nijman-van Kleef en Trees van Kleef (bekend van de grote Heijboer-tentoonstelling in Slot Zeist in 2005) zijn gevraagd door het Beauforthuis (Lidwien Vork) om tijdens de Opera-week een Heijboer-middag te verzorgen.

Het programma ziet er als volgt uit:
Er wordt een mooie documentaire over Anton Heijboer uit 1974 vertoond, zo ook een interview met de “Heijboer vrouwen” over Anton’s dood. Dit alles zal worden voorafgegaan door een lezing van Willy en Trees, over zijn leven en zijn manier van werken. Hierbij zullen ook enkele werken getoond worden.

Daarna zal Regine Britsemmer een aantal opmerkelijke verhalen, gedachten en uitspraken van Anton Heijboer voordragen, uit het pas verschenen boek ”de filosofie van de oorspronkelijke geest”.
Tot slot is er gelegenheid om onder het genot van een drankje met elkaar van gedachten te wisselen en vragen te stellen.