Ga naar de inhoud

Achter de Linie 2014

Juli/augustus: Achter de Linie Zomerserie

In de zomermaanden bijna wekelijks warmbloedige concerten, lekker eten en kampvuur in de tuin. Met Mike Oldfields Tubular Bells, Peter Beets speelt Oscar Peterson op drie vleugels, Jeroen & Sandra van Veen spelen Canto Ostinato, er is een Iftar-maaltijd met meditatief concert en nog veel meer.

Zo 20 juli: Achter de Linie voor kinderen 6-10 jaar

Op zondag 20 juli een vrolijke muziekworkshop voor kinderen, iedereen tussen 6 en 10 jaar mag meedoen.

Muziek, kabaal en dansen allemaal! 6-10 jaar
zondag 20 juli, 10.00 – 14.00

Toegang € 15. Kleine beurs? Reserveer dan een plekje via info@nullachterdelinie.nl en betaal aan de kassa € 5.

Kom vandaag naar het Beauforthuis en leer trommelen, zingen en dansen van professionele artiesten! Je mag ook even de concertvleugel uitproberen.
De workshop duurt van 10.00 tot 14.00 uur. Je werkt toe naar de eindpresentatie om 14.00 uur en je ouders mogen natuurlijk komen kijken. Alle kinderen tussen 6 en 10 jaar zijn welkom op deze vrolijke muziekworkshop. Lunch is inbegrepen.

Over de workshopleiders
Casita is een Marokkaans/Spaanse soulzangeres. Ze stond o.a. in het voorprogramma van Beyoncé.
Toon Oomen is drumdocent van de Zeister Muziekschool en drummer van Gumbo Night
Rinze Posthuma was toetsenist bij o.a. Sweet d’Buster en Flairck

Ma 21 t/m za 26 juli: Festival Achter de Linie & Piano6daagse voor jongeren

Piano6daagse voor jongeren èn elke avond bijzondere concerten voor iedereen: een gezellige festivalsfeer met heerlijk eten en drinken. Voor de piano6daagse is plaats voor maximaal 12 deelnemers tussen 10 en 16 jaar.

21 t/m 26 juli 2014, dagelijks vanaf 10.00 uur
Festival Achter de Linie organiseert van 21 tot en met 26 juli een workshopweek voor jonge pianisten in het Beauforthuis te Austerlitz. De deelnemers krijgen pianolessen, maar is er ook aandacht voor samen musiceren, voordracht, improviseren & componeren.  
12 pianisten in de leeftijd van 10 tot 16 jaar worden een week lang gecoacht onder leiding van het pianoduo Sandra & Jeroen van Veen & friends. Schrijf je snel in!

21 t/m 25 juli: Half Acht Concerten
Elke avond zijn er van 19.30 tot 20.30 uur concerten voor volwassenen die ook als inspiratie dienen voor de deelnemende pianisten.

Op zaterdag 26 juli om 15.30 uur wordt de week afgesloten met een slotpresentatie door de deelnemers en een kampvuur.

Voor de deelname aan de muziekweek in Austerlitz is een inschrijving verplicht en de deelnemers worden beoordeeld voorafgaand aan de toelating tot de week. Er is plek voor maximaal 12 personen. Het minimum deelnemersniveau is een willekeurig stuk van Ludovico Einaudi of vergelijkbaar niveau kunnen spelen. Er is voor iedereen iets te leren!

Aanmelden
Kosten deelname: de prijs voor deze pianoweek bedraagt € 300,- per persoon. Voor de kleine beurs € 20,- (de prijs mag immers voor geen enkel gezin een belemmering zijn)
Voor lunch en diner wordt gezorgd.
Docenten: Sandra & Jeroen van Veen & friends

Festival Achter de Linie 2014: “It’s all about piano”

Het Beauforthuis beschikt deze zomer over drie vleugels: de honderd jaar oude Steinway, die al vijfentwintig jaar tot de boedel van de zaal behoort, sinds enkele jaren een moderne Fazioli (deze wordt nog afbetaald, er worden regelmatig benefietconcerten voor gehouden) en sinds kort is er een Bechstein bij. Geschonken uit de nalatenschap van een boezemvriend van het Beauforthuis.
Van die bijzondere situatie gaan we volop gebruik maken.
Festival Achter de Linie 2014: It’s (almost) all about piano!