Ga naar de inhoud

Achter de Linie 2011

In de zomer van 2011 was er een programma met muzikale kinderworkshops, terras-bandjes, concerten en een hertaalwedstrijd rondom West Side Story.

Helden van een Vliegende Panter
Rutger de Bekker speelt Adèle, Keane, Beatles en meer
Vrijdag 29 juli, 20.15 uur

Rutger de Bekker, lid van de Vliegende Panters en daarnaast begenadigd pianist/componist, laat vanavond horen wie zijn muzikale helden zijn: van Billy Joel (zijn favoriet tijdens muziekuitvoeringen op de middelbare school) tot Adèle, Björk, Ben Folds en Keane. Rutger wordt begeleid door het Verbeij/Soeters Trio. Zij laten tevens nieuw werk horen.

Rutger de Bekker – zang; Floris Verbeij – piano;
Bart Soeters – bas; t.b.a. – drums

€ 15 / € 9

website Rutger de Bekker

Magisch concert met orgel, tabla, fluit & ud
Met historische boswandeling en Spaanse tapas
Zaterdag 30 juli, 20.15 uur (boswandeling om 18.00 uur)

datum:20110528, May 2011 locatie: Nederland, Loppersum, Kerkpad 1 Ensemble Windstreken in de Petrus Pauluskerk.

Het Trio Windstreken, bestaande uit een Hollandse saxofonist en organist en een Indische tablaspeler wordt vanavond aangevuld met de Marokkaanse udspeler/zanger Kamal Hors. Hun laatste cd kreeg de volle vijf sterren van de Volkskrant: ‘…één van de opmerkelijkste formaties in Nederland…opnieuw bevat het unieke klankbeeld een waaier van prachtige melodieën…’  Een combinatie die een bijzondere magische sound oplevert. Nergens mee te vergelijken.

Wie wil is zaterdagavond helemaal onder de pannen. Om 18.00 uur neemt kenner Hans Nijman je mee met een wandeling en laat je de historische verbanden tussen het Beauforthuis (1826) en zijn omgeving zien. Daarna kun je heerlijke spaanse tapas eten: met oa omelet, tapas zalm, tapas geitenkaas, olijven, chorizo, spaanse ham. En dan om 20.15 uur het concert.

Pieter de Mast – sopraansax, altdwarsfluit • Sebastiaan van Delft – kistorgel • Niti Ranjan Biswas – tabla • Kamal Hors – ud &zang

Eric Vloeimans over de laatste cd Nouzha: ‘…een streling voor zowel het ‘arabische’, het ‘orgel’, het ‘jazz’ als het ‘klassieke oor’. Ik heb zelf als musicus met veel plezier naar deze cd geluisterd en kom tot de conclusie dat het eigenlijk een cd is waarvan ik zou willen dat ik het zelf allemaal verzonnen en gespeeld had…’

€ 15 / € 9

website Windstreken

The West Side Story
De beste songs uit deze beroemde musical origineel vertaald, na afloop de film
Zaterdag 6 augustus, 20.15 uur

De wereldberoemde nummers America, Maria en I Feel Pretty zijn door onze bezoekers op originele, grappige of mooie manier vertaald. Oftewel: hertaald. Vanavond zingen Leonie Tielemans en Henk Kraaijeveld o.l.v. Floris Verbeij (piano) en Bart Soeters (bas) de beste inzendingen en worden prijzen aan de allerbeste hertalers uitgereikt. Na afloop draaien we de film The West Side Story.

Inzendingen kunnen naar info@nullachterdelinie.nl.

Leonie Tielemans – zang; Henk Kraaijeveld – zang; Floris Verbeij – piano; Bart Soeters – bas

Lees hier uitgebreide info over de wedstrijd

€ 5

Cello8ctet Amsterdam
Acht Celli spelen Piazzolla en Philip Glass – UITVERKOCHT!
Zondag 7 augustus, 17.30 uur – tapasconcert, met om 16.00 uur boswandeling

Nederland, Amsterdam, 6 februari 2010 Cello Octet Amsterdam Foto: Merlijn Doomernik

De acht celli van het Cello8ctet spelen net zo graag schitterende Spaanse (De Falla) en Zuid-Amerikaanse (Piazzolla) liederen, als wereldpremières van Xenakis of Loevendie. De wereldberoemde cellist Yo-Yo Ma zei in een interview: “… dit ensemble is een schat… Overal waar ik speel: Brazilië, Japan, USA, word ik over het Cello8ctet aangesproken…”. Laat je verrassen, vervoeren en van je stoel blazen door het unieke geluid van dit cello-ensemble.

programma
Astor Piazzolla – 4 seizoenen
Heitor Villa Lobos – Bachianas Brasileiras nr. 1
Manuel de Falla – 2 Danzas
Philip Glass – Symphony
Arvo Pärt  – O-Antiphonen

€ 15 / € 9

Villa Lobos & Piazzolla in het bos
Esther Steenbergen, Eric Calmes & Enrique Firpi
Vrijdag 12 augustus, 20.15 uur – met tapas vooraf

“De buurjongen probeerde mij te veroveren maar ik viel voor zijn gitaar”, aldus Esther Steenbergen, gitariste die niet wil kiezen: klassiek, latin of hedendaags. Dan maar allemaal; en hoe mooi. Ze speelt muziek van o.a. Villa Lobos en Piazzolla met twee mannen uit Zuid-Amerika: Antilliaan Eric Calmes (bas) en Uruguayaan Enrique Firpi (drums). En dit allemaal in het bos! Mits het mooi weer is, anders binnen. In alle gevallen verzamelen we om 20.15 uur in het Beauforthuis.

Maak er een dagje uit van: vanaf 16.00 uur speelt de band Tender Blue in de tuin van het Beauforthuis en kun je lekkere Spaanse tapas eten. Daarna even uitbuiken met een wandeling door het bos en dan om 20.15 uur naar het concert

Website Esther Steenbergen

€ 15 / € 9

4 saxen en 1 tabla in het bos
Amstel Quartet & Niti Ranjan Biswas
Zondag 14 augustus, 17.30 uur

ASQ Photo: Marco Borggreve

De vier saxofonisten van het Amstel Quartet schuwen geen enkele uitdaging. Op Nederlandse en buitenlandse podia worden ze niet alleen geprezen om hun prachtige samenspel, maar ook om hun durf en creativiteit. Ze zijn weer een nieuwe uitdaging aangegaan met tablaspeler Niti Ranjan Biswas. Amstel Raga heet hun programma. Verwacht Indiase raga’s maar ook westerse muziek.

Bij mooi weer is het optreden buiten, omdat we denken dat het bos er een extra magische dimensie aan kan geven (bij slecht weer gaan we naar binnen, hoe dan ook verzamelen in Beauforthuis om 17.30 uur). Uit respect voor de Iftar later op deze dag, zijn er alleen kleine versnaperingen vooraf en in de pauze verkrijgbaar.

Amstel Quartet: Remco Jak – sopraansaxofoon; Olivier Sliepen – altsaxofoon; Bas Apswoude – tenorsaxofoon; Ties Mellema – baritonsaxofoon; Niti Ranjan Biswas – tabla

Website Amstel Quartet

€ 15 / € 9

Iftar maaltijd & muziek
Optredens van Sinna Casita, Karim Eharruyen e.a.
Zondag 14 augustus, 20.00 uur

Iftar: de Ramadan-maaltijd  direct na zonsondergang. We dekken lange tafels, er is volop eten, er wordt gesproken door mensen met verschillende culturele en religieuze achtergronden en… er is muziek, van o.m. Sinna Casita. Als je vroeg bent, pak dan het concert om 17.30 uur mee van het Amstel Quartet. Daarna kan je meteen aanschuiven bij de Iftar. Je bepaalt zelf je bijdrage aan deze concertmaaltijd. De opbrengst krijgt een multiculturele bestemming.

Je bepaalt zelf je bijdrage aan deze concertmaaltijd. De opbrengst krijgt een multiculturele bestemming.

Sinna Casita – raps/zang, Karim Eharruyen – ud, Floris Verbeij – piano, Bart Soeters – bas

Tapasconcert DJ Kypski meets Matangi Strijkkwartet
Veelvoudig scratchkampioen deelt podium met strijkkwartet van wereldformaat
Vrijdag 19 augustus, 20.15 uur

Dj Kypski tijdens Dum Dum in Tivoli oude gracht op 26-02-11, dj, scratsching, scatchen, mixen, live, dansen, platenspeler, c-mon and kypski, fotograaf Gabriel Eisenmeier

Sinds de Utrechtse formatie C-Mon & Kypski het wat rustiger aan doet, is er voor de bandleden volop tijd om op avontuur te gaan. Vier jaar geleden stond DJ Kypski ook al in de zomer op ons podium, met de sterren van Young London Opera. Het verbaasde dus eigenlijk niet dat hij het Matangi Strijkkwartet heeft gevraagd om met hem te gaan optreden. Matangi is eigenlijk ook al zo’n muzikaal omnivoor: ze spelen serieuze klassieke muziek op wereldniveau, maar deelden ook het podium met Youp van ‘t Hek.

De samenwerking met Kyspki begon enkele jaren geleden als een eenmalig experiment in het Concertgebouw. Deze zomer hebben ze het Beauforthuis uitgekozen voor de primeur, in wat hopelijk een complete tour wordt.

Matangi Quartet: Maria-Paula Majoor – viool; Daniel Torrico Menacho – viool; Karsten Kleijer – altviool; Arno van der Vuurst – cello

€ 15 / € 9

Canto Ostinato
Beroemde werk van Simeon ten Holt
Zo 21 aug, 17.30 uur (tapasconcert, benefiet Beauforthuis)

Robert Lambermont en Daphne Keune speelden dit werk al eerder, maar wegens grote belangstelling visten velen achter het net. Daarom boden ze het nog een keer aan, nu als benefietconcert voor onze zaal. Tijdens de uitvoering van dit haast hypnotiserende stuk is er gelegenheid om het concert even te verlaten en in de rust van het bos de muziek in je lijf te laten resoneren.

€ 17,50 / € 10