Festival Achter de Linie

3 t/m 12 augustus 2013, Beauforthuis

Een hele week weer in een gezellige ontspannen sfeer naar mooie muziek luisteren voor volwassenen en kinderen, met lekker eten en drinken.

INSIGHT, 10 jaar zomerfestival

Centraal tijdens deze 10e editie staat de perfomance Camera Ostinato / Insight. Jeroen & Sandra van Veen spelen op twee vleugels samen Canto Ostinato. David Haneke, videograaf en zoon van Michael Haneke, filmt en mixt met 10 camera’s de live-beelden, te zien op een groot doek achter de spelende pianisten. Insight wordt gedurende de week ontwikkeld en het publiek mag getuige zijn van de repetities. Aan het slot van ons festival vindt de première plaats.
Lees meer info over Insight tijdens de festivalweek en bekijk hier de flyer

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vrijdag 9 augustus, 20.15 uur (€ 15,- / € 10,-)  

Reis door een nieuwe klankwereld

klankschalen, hang, piano en gitaar

Een echte Hang avond, het instrument dat Peter Elbertse vaak bespeeld is de basis voor een reis in klanken, van hang tot klankschalen, van piano tot gitaar.
De Hang is een relatief nieuw percussie-instrument dat bestaat uit twee op elkaar geplaatste sferische schalen van staal. De Hang werd in 2000 geïntroduceerd in Bern. Hang betekent hand in het dialect van Bern. 

De Hang is ontstaan na een onderzoek door Sabina Scharer en Felix Rohner van de firma PANart naar de steel pan en vele andere slaginstrumenten (Gong , Gamelan, Drums, Bells, Ghatam, ...). In het midden is er een basnoot (Ding) die omgeven wordt door zeven tot acht harmonische noten. Door verschillende hand- en vingertechnieken kan men hiermee een ritmische melodie spelen. Het instrument heeft een diameter van 53 cm, een hoogte van 24 cm en weegt nog geen vier kilo.

Peter Elbertse - hang, klankschaal en percussie 
Tom Groenendaal - gitaar 
Jeroen van Veen - piano

www.pianohang.com
Peter Elbertse op hang op youtube

Vrijdag 9 augustus overdag: binnenlopen bij de openbare repetitie van de performance 'Insight'. Met David Haneke, Sandra & Jeroen van Veen, 2 piano's en projectie. Tijden: 11.00 tot 17.00 uur.

Zaterdag 10 augustus, 20.15 uur (€ 17,50 / € 13,50)  

Camera Ostinato

Insight première

Jeroen & Sandra van Veen spelen op twee vleugels samen Canto Ostinato van Simeon ten Holt. David Haneke, de videograaf filmt en mixt de live-beelden. We zien de pianisten spelen en tegelijkertijd zien we, live op een groot doek, het hele proces zich ontvouwen.

David Haneke is de zoon van Michael Haneke (Film director) and Lore Haneke (Film editor). Hij studeerde in Nederland en maakte veel korte films en video-producties.

Bekijk eerdere video's van Haneke
Lees meer info over Insight tijdens onze festivalweek
Bekijk de flyer

Zaterdag 10 augustus overdag: binnenlopen bij de openbare repetitie van de performance 'Insight'. Met David Haneke, Sandra & Jeroen van Veen, 2 piano's en projectie. Tijden: 12.00 tot 17.00 uur.

 

Zondag 11 augustus, 15.00 uur (€ 15,- / € 10,-)  

Piano in de remix

Paul Adriaanse (DJ), Jeroen van Veen (piano)

DJ Piano is een samenwerkingsverband tussen klassiek componist en pianist Jeroen van Veen en de op ambient, minimal en techno georiënteerde DJ PJA (Paul Adriaanse). 

DJ Piano is een concert gebaseerd op improvisatie. Het resultaat is een innovatieve mix van klassieke minimal pianomuziek en moderne elektronische muziek. De atmosferische klanklandschappen ontstaan door een intense muzikale interactie. Zowel liefhebbers van klassieke muziek als mensen die van minimal techno houden worden geraakt door DJ Piano.

www.djpiano.nl
DJPiano op youtube

Zondag 11 augustus, 20.15 uur (€ 15,- / € 10,-) 

Nederland van boven in NLXL - Theaterfilmconcert

toypiano, twee piano's, speeldoosje en tape

Ga zitten en laat je meenemen boven Nederland, laat je verrassen en ontroeren door al het moois waar we soms helemaal geen zicht op hebben…

Bekijk de trailer op youtube

Nederland van boven in XL is een muziekfilm gebaseerd op het boek van Karel Tomeï, De compositie van Jeroen van Veen wordt live uitgevoerd op toypiano, twee piano's, speeldoosje en tape door Sandra en Jeroen van Veen.

'NLXL' is het absolute meesterwerk van de bekende Nederlandse luchtfotograaf Karel Tomeï. Metershoge foto's van hem hangen bijvoorbeeld in de nieuwste vertrekhal op Schiphol. Lees meer

Toen Jeroen van Veen het fotoboek 'NLXL' van Karel Tomeï voor het eerst onder ogen kreeg was ik zeer onder de indruk van de ritmische patronen in de foto's en de schoonheid van het landschap. En vroeg zich af " Hoe zou het eigenlijk klinken als je het beeld in muziek omzet?" Karel Tomeï was enthousiast over het idee. Lees meer

 

Maandag 26 augustus, 9.30 uur (€ 20,- / Kleine beurs € 5,-)

Let op: deze workshop is verplaatst van maandag 12 naar maandag 26 augustus!!!

Een sprookje wordt werkelijkheid 9+

Maak in een dag een voorstelling - met Jette van de berg. 
Jette van den Berg, de regisseur van Reis over Zeven Zeeën, komt voor één dag naar het Beauforthuis. Ze gaat vandaag met jullie aan de slag om in een intensieve workshopdag een sprookjesachtige voorstelling te maken waarin iedereen een hoofdrol speelt. Voor kinderen van 9 tot 12 jaar.

Onder begeleiding van professionele theatermakers leer je alles over toneelspelen, improviseren en scènes maken en werken we toe naar een spectaculaire eindpresentatie om 16.00 uur (iedereen mag komen kijken). Bij goed weer vindt deze sprookjesvoorstelling natuurlijk plaats in het bos.

Hou je van toneel spelen, of wil je weten of dit iets voor jou is? Doe dan mee! Ervaring is niet nodig.

Normale prijs: € 20,-
Reductieprijs: € 5,- (voor gezinnen met een krappe beurs)

Zo meld je je aan: stuur een mailtje naar info@beauforthuis.nl met je naam, leeftijd en telefoonnummer.