Iedere middag een creatieve workshop

Je kunt je maandag t/m zaterdag iedere middag uitleven tijdens een van de creatieve workshops, van 13.30 tot 16.00 uur. Kosten € 12,50 / € 5 (kleine beurs). Doe mee aan een losse workshop, of ga met korting naar alle zes!

Reserveren?

Stuur een mailtje naar info@achterdelinie.nl met daarin:
naam:
leeftijd:
telefoonnummer:
titel workshop(s):
aantal kaarten:

maandag 6 augustus

Muzikale sterrenkijkers bouwen

met een echte instrumentenbouwer

Met de instrumentenbouwer Jan Zonjee maak je vanmiddag een nieuw soort muziekinstrument: de muzikale sterrenkijker. Meld je aan als je wilt weten hoe die gaat klinken... Na afloop mag je je zelf gebouwde instrument mee naar huis nemen!

dinsdag 7 augustus

‘Het instrument dat je bent’

Kies het muziekinstrument dat bij je past!

We hebben deze middag een lading muziekinstrumenten naar de zaal van het Beauforthuis gebracht. Welke past bij jou? 

Een middag lang muziekinstrumenten uitproberen en na afloop meteen optreden voor je familie. De gitaaracademie van Eric Visser komt langs en Fanfare Erica leert je trompet spelen. Andere instrumenten die je kunt uitproberen: accordeon, piano, klarinet en cajon.

Dirigent Marieke gaat een liedje met jullie instuderen en aan het einde geef je een optreden voor publiek.

 

woensdag 8 augustus

In de schijnwerpers

Workshop theater en improviseren

Het thema van de festivalweek is Sterren & Mythes. Tijdens deze theaterworkshop word je zelf een ster! Zet samen met echte theatermensen je eigen scene in elkaar. Zing, acteer en fantaseer! Er zal veel gebruik gemaakt worden van improvisatietheater en de leukste stukjes worden om 15.30 uur gepresenteerd aan de ouders.

donderdag 9 augustus

Sterrenkunde & mythes

met wetenschapsjournalist Govert Schilling

Wat is precies een ster en welke bijzondere verhalen schuilen er achter de sterrenbeelden? Bestaan buitenaardse wezens nou wel of niet? Allemaal vragen die je vanmiddag beantwoord kunt krijgen van wetenschapsjournalist Govert Schilling (o.a. Volkskrant, Vrij Nederland, Science). Ook ga je zelf aan het knutselen, samen met de Nederlandse jongerenvereniging voor sterrenkunde, de JWG, waar Schilling ook lid van is geweest.

vrijdag 10 augustus

Rekwiwattes?

workshop decors & kostuums maken

Hoe tover je het Beauforthuis om tot het heelal? Met sterren, sterrenbeelden, de zon en de maan? Een professionele theatervormgever is ingevlogen om dat samen met jullie te bedenken. Jullie gaan rekwisieten maken voor de voorstelling De Sterrenkinderen die zondag 12 augustus wordt uitgevoerd. Jullie zijn dus eigenlijk een middag lang ‘de mensen achter de schermen’.

zaterdag 11 augustus

Ontwerp je eigen sterrenbeeld

workshop o.l.v. een echte illustrator

Weegschaal, ram, boogschutter of vissen. Welk sterrenbeeld hoort bij jou en hoe ziet dat er ook alweer uit? Onder leiding van een echte illustrator kun je vanmiddag jouw eigen sterrenbeeld ontwerpen. Je leert alles over tekentechnieken, ontwerpen tot schetsen en uiteindelijk jouw idee uit te werken tot een mooie tekening.

Wanneer zijn de workshops?

Maandag 6 t/m zaterdag 11 augustus van 13.30 tot 16.00 uur.

Wat kosten ze?

We hanteren twee prijzen: een normale prijs en een prijs voor gezinnen met een kleine beurs.
De normale prijs is € 12,50 per workshop of € 60 voor een abonnement voor alle 6
De kleine-beursprijs is € 5 per workshop of € 20 voor een abonnement voor alle 6

Hoe kun je je aanmelden voor een workshop?

Zeer binnenkort staat het programma van de workshops online en kun je kaartjes voor kopen via deze site en de site van het Beauforthuis.