wie is wie

Jette Carolijn van den Berg (verhaal, regie ALi Baba en de Zeven Dwergen)

Jette rondde in 2003 de studie Nederlandse Letterkunde aan de Universiteit Utrecht af en studeerde Drama Schrijven aan de Theaterfaculteit van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Ze is actief als theatermaakster (momenteel bij Huis a/d Werf), als actrice op tv (w.o. Flikken Maastricht, De co-assistent), in theater (w.o. diverse voorstellingen van Dries Verhoeven) en musical (w.o. hoofdrol ‘Baby’ in Dirty Dancing) en schrijfster van filmscripts en kinderboeken (onlangs verscheen haar tweede jeugdroman ‘Mila en Zilver en Grootvaders Geheim’, uitgeverij Moon). Ze regisseerde en schreef het vorig jaar tijdens Festival Achter de Linie uitgevoerde stuk ‘Reis over zeven zeeën’.

Bart Soeters (bas, composities, muzikale leiding)

Bart (1980) voltooide zijn Masterstudies basgitaar en compositie in 2006 aan het Utrechts Conservatorium bij o.a. Theo de Jong en Marc van Vugt. Hij was winnaar van de Pim Jacobs Muziekprijs, waar hij geprezen werd om zijn fantasierijk spel en eigenzinnige composities. Hij speelde o.a. met het Brabants Orkest, in Georgië met dirigent Lev Markiz in een aantal van Kancheli’s concerten voor basgitaar, cello en strijkorkest, componeerde in opdracht voor het Orgelpark Amsterdam voor orgel en strijkorkest, terwijl hij daarnaast met o.a. Kaz Lux, het Verbeij/Soeters trio, het Rosa Ensemble en Renee van Bavel tournees had. Daarnaast is hij momenteel als docent verbonden aan het Utrechts Conservatorium. Naast het geven van hoofdvaklessen basgitaar en compositie, coacht hij daar ensembles en begeleidt hij Masterstudenten bij hun (muziekanalytisch) onderzoek.

Floris Verbeij (bas, composities, muzikale leiding)

Floris (1982) studeerde o.m. bij Bert van den Brink en Cor Bakker, Brad Mehldau en Clare Fischer aan het Conservatorium van Utrecht. Hij schreef de muziek voor enkele telefilms (NPS), voor de korte film Raak (winnaar van een Gouden Beer in Berlijn) en arrangementen voor de grote muziektheaterprodukties Turks Fruit en Route 66. Floris speelt in diverse bezettingen met veelal eigen composities. Een van deze bands is in steeds wisselende samenstellingen (w.o. Fay Lovsky) geformeerd rondom hemzelf en bassist Bart Soeters, met wie hij binnenkort een cd uitbrengt. Floris Verbeij is als docent verbonden aan de conservatoria van Utrecht (docent Jazzpiano) en Amsterdam (docent Poppiano en Praktische Analyse).

Floris en Bart waren vorig jaar artistiek leiders van het Festival Achter de Linie en muzikaal leiders van het muziektheaterproject van vorig jaar.