middagworkshops (6-12 jr)

Wanneer?

De workshops zijn van maandag 8 t/m vrijdag 12 augustus, van 13.30 tot 16.00 uur.

Kosten

Per workshop: € 12,50 en € 5,00 voor Stadspashouders (zoals Zeistpas). Vijf workshops voor € 50 / € 20 (stadspasprijs)

Maandag 8 aug: Over sprookjes gesproken
Heb jij altijd al een sprookjesfiguur willen zijn? Slapen zoals Doornroosje? Vliegen zoals Peter Pan? Of eten zoals Hans en Grietje? In deze workshop verzin je je eigen sprookje en wordt je je eigen sprookjesfiguur. Jij bepaalt wat er gebeurde lang lang geleden!! Onder leiding van kinderboekenschrijfster Jette Carolijn van den Berg schrijf je je eigen sprookje en wordt je je eigen sprookjesfiguur door middel van schmink en toneelimprovisaties.

Dinsdag 9 aug: Maak t of Kraak t UITVERKOCHT!
Onder leiding van een echte instrumentenbouwer ga je zelf een instrument te maken. Aan het einde van de workshop is er een heus orkest ontstaan van zelfgemaakte instrumenten. Samen met musici/componisten Floris Verbeij en Bart Soeters maak je een muziekstukje (instant composing!) dat wordt gepresenteerd voor publiek. Je mag de gemaakte instrumentjes mee naar huis nemen of laten gebruiken in de eindvoorstelling van Ali Baba en de Zeven Dwergen.

Woensdag 10 aug: Buikdans- en Zwaardvechtmiddag
We gaan even terug in de tijd: vanmiddag ben je een zwaardvechter of buikdanseres!
Jullie gaan je eigen zwaard maken en vervolgens leren middeleeuws zwaardvechten onder begeleiding van niemand minder dan Sir Mishaël Lopes Cardozo, één van 's werelds beste zwaardvechters van dit moment. 
Houd je niet van zwaardvechten, dan kun je leren buikdansen van de Marokkaanse buikdanseres Aisa Lafour, in 2008 uitgeroepen tot beste buikdanseres ter wereld. Buikdans is een prachtige dans, afkomstig uit het midden Oosten en dan voornamelijk Egypte, Turkije en Libanon. In de workshop leer je een aantal van de basisbeweging, zoals krachtige heup bewegingen, shimmies, slangen armen, heup cirkels bodywaves en nog veel meer. Ook leer je een korte combinatie, die je aan elkaar kan laten zien. Kortom een leuke en leerzame ervaring op het gebied van dans!

Donderdag 11 aug: Een heel ander gezicht
De wereld kan zomaar veranderen op het toneel. Met de professionele decorbouwers van Ali Baba en de Zeven Dwergen werk je mee aan het maken van de decors, rekwisieten en kostuums, die worden gebruikt bij de eindvoorstelling van Ali Baba en de Zeven Dwergen. en zorg je dat de wereld er opeens helemaal anders uit ziet.

Vrijdag 12 aug: Uit volle borst!
Een workshop in koor zingen onder leiding van professionele zangers. Aan bod komen het zingen in canon, meerstemmig zingen, hard zingen, mooi zingen, lelijk zingen en nog veel meer! Na afloop geven jullie een klein concert voor publiek.

Aanmelden?

Er zijn voor iedere workshop 50 plaatsen voor kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar. Schrijf je in door een mailtje te sturen met de onderstaande gegevens:

  • welke workshop(s)
  • je naam
  • leeftijd
  • telefoonnummer
  • adres
  • stadspashouder ja/nee