Algemene informatie

Ontmoetingen

Thema van Festival Achter de Linie 2010 is ontmoetingen. Dit wordt uitgewerkt in een nieuwe compositie van Floris Verbeij en Bart Soeters, de artistiek leiders van het festival. Deze compositie vormt de rode draad voor de kinderworkshops en wordt verder uitgewerkt in de avondconcerten met de gastmuzikanten.
Maar ook komt het thema aan de orde in het hoogtepunt van het festival, de flamenco-opera van Eric Vaarzon Morel: El Greco de Toledo. Deze gloednieuwe opera gaat over het leven in de Spaanse multiculturele stad Toledo. De eerste aanzetten voor de uitvoering van de opera vonden plaats tijdens het Festival Achter de Linie 2007. Nu wordt hij als het ware ‘in de frontlinie’ van het festival geplaatst in het Slottuintheater Zeist.

Bart Soeters & Floris Verbeij

Bart Soeters (1980), bassist en componist is winnaar van de Pim Jacobs Muziekprijs 2005. Hij werd door de jury geprezen om zijn fantasierijk spel en eigenzinnige composities. Bart toerde met o.a. Kaz Lux, het Rosa Ensemble en Renée van Bavel. Ook concerteerde hij in Georgië met dirigent Lev Markiz in een aantal van Kanchelis concerten voor basgitaar, cello en strijkorkest, en componeerde hij in opdracht voor het Orgelpark Amsterdam voor orgel en strijkorkest.

Floris Verbeij (1982), pianist en componist arrangeerde voor o.a. Turks Fruit en Route 66. Hij was muzikaal leider bij een nieuwe voorstelling rondom Dusty Springfield, componeerde met Matijs Wessels de soundtrack van Bloedverwanten en maakte composities bij de korte film Raak (winnaar van een Gouden Beer in Berlijn). Samen met componist Fons Merkies produceerde hij de debuut CD van zangeres Loes Haverkort, waarvoor hij ook teksten schreef.

De concerten en workshops vinden plaats in en om het Beauforthuis.

De Flamenco-opera wordt gespeeld in het Slottuintheater in Zeist