De kinderopera

Tijdens het vijfde OPERA!Festival van 23 tot en met 29 juli in het Beauforthuis organiseren we wegens het grote succes van vorig jaar opnieuw een kinderopera! Kinderen oefenen de hele week voor de kinderopera, onder begeleiding van operadirigent Stefan Hofkes en regisseur Xander Straat. De kinderopera is speciaal voor ons festival gecomponeerd door Matijs de Roo. Hij schreef het muzikaal raamwerk; de kinderen gaan het verhaal bedenken en ook de titel van de opera mogen ze zelf verzinnen. Ze zullen de opera samen met leden van Young London Opera uitvoeren.

Wanneer: vr 27, za 28 & zo 29 (uitvoeringen). Vrij en za om 16.00 u vertrek vanaf het Beauforthuis, zo vanaf 14.00 u. Het vindt niet plaats op het dorpsplein maar op een andere leuke locatie!

Meedoen?

Heb je altijd al eens mee willen doen aan een echte opera, of wil je in één week een ster worden en samen met echte operazangers op het podium staan? Of vind je het misschien gewoon leuk om in de zomervakantie eens iets heel anders te doen, en lekker buiten te zingen en met andere kinderen te werken aan een opera?

Als je tussen de zeven en twaalf jaar bent en in de week van 23 t/m 29 juli niet op vakantie bent, dan kan je nog meedoen. De repetities onder begeleiding van Stefan Hofkes zullen iedere middag bij het Beauforthuis plaatsvinden, en nemen ongeveer drie tot drie en een half uur in beslag. Het defintieve programma met exacte tijdstippen wordt later nog bekend gemaakt. De uitvoeringen zijn op vrijdag, zaterdag en zondag. Er zijn geen kosten aan verbonden.