Live bands & tapas

Dagelijks tussen 17.00 en 19.00 uur, voorafgaand aan de voorstellingen de beste zomerse popbands van dit moment op het terras, onder het genot van lekkere tapas.

Maandag 23 juli: Tilia
Tilia maakt relaxte muziek, ideaal voor bij een bordje tapas.
Zangeres/gitarist Charlotte van der Linden vormt samen met een drum ‘n’ bass fanaat op bas, theaterman op piano, een klassiek geschoold musicus en voormalig Camerettenfestival-winnaar op gitaar en de drummer, tenslotte, maakt onderdeel uit van de enige echte Madonna coverband van Nederland, Lucky Star. Met zo’n bezetting kan een band niet meer stuk!

Charlotte van der Linden – zang, gitaar
Robert-Jan Kloppenburg – piano
Joe Trainer – bas of Contrabas
Laurens Joensen – gitaar
Santana Moll – drums

Beluister: 'Miles Away'

Dinsdag 24 juli: Harold K
‘ontroerende rake, observaties van een geïnspireerde troubadour.’
Gun Magazine
Poëtische teksten in het Nederlands, pakkende melodieën en een innemende presentatie. Harolds muziek doet soms pijn in het hart, maar klinkt tegelijkertijd uitnodigend en ontspannen. Bronnen van inspiratie: jeugdhelden The Smiths en R.E.M. Minstens zo van invloed zijn de alt.country van Gillian Welch, de films van Sofia Coppola (Lost in translation) en de tochten van reiger Wim. Harolds eerste plaat heet Mengsmering en is uit 2005. De sound is onvervalst roots: de snik van een slidegitaar en hier en daar een accordeon. Weemoedige liedjes zijn het. Op dit moment werkt Harold aan een nieuwe, en die gaat anders klinken. Meer experiment, minder ingetogen. Klik hier voor een eerste voorproefje.

Woensdag 25 juli: Madame perdu
Madame perdu is een Nederlandstalige band met de stad Utrecht als standplaats. Vijf muzikanten en een zanger. Muzikale bohémiens met een wrange voorliefde voor Europese volksmuziek: chansons, vaudeville, cabaret en mestizo. En dat alles in het Nederlands. De kroeg in met Jaccques Brel en the Kinks. 
Een zanger met teksten over het leven van alledag: Missen, drinken, werken, lopen, roken, denken en houden van. Zonder mistige metaforen of hoogdravende poespas. Een moderne bezetting speelt zowel akoestisch als elektrisch in traditie gewortelde stadsmuziek, met een collectief verlangen naar het maken van eerlijke liedjes.

Beluister: 'Jou opeens in mijn gedachten'

Donderdag 26 juli: Phinx
Phinx is Vincent Beijer en zijn muziek is mix van jazz, pop, ragtime en soul. Beijer begon ooit als barpianist, speelde in restaurants over de hele wereld en begon daar op een dag bij te zingen. En op een goede dag werd Vincent Phinx en begonnen de prijzen binnen te stromen: Mooie Noten 2005, winnaar van het Geheim van Utrecht, beste muzikant van de Grolsch Grote Prijs van Nederland. En last but not least nam het Metropole Orkest zijn liedje "2 lepeltjes"op, dat hij schreef in het kader van de Annie MG Schmidt wedstrijd. Phinx maakt zorgvuldig geschreven liedjes, met prachtige teksten en zijn optredens zijn overtuigend.

Luister naar muziek van Phinx
Lees het artikel over Phinx op 3voor12.nl


Vrijdag 27 juli: Swelter
Veel bandjes ploeteren jarenlang in de marge, andere zijn er opeens. Swelter uit de buurt van Zwolle valt in die laatste categorie. De band is koud een jaar bezig en speelde onder meer met The Frames (in een uitverkochte Melkweg), The Veils (Vera, Effenaar), Johan en op Radio 3fm, waar Dolf Jansen de band tot de hit-tip voor 2006 bombardeert. Wie de smaak van de cabaretier kent, snapt zijn opwinding, want Swelter maakt uiterst smaakvolle, melancholische gitaarpop en zweeft ergens tussen het Excelsior-geluid (Daryll-Ann , Johan) en Americana (Jayhawks, Counting Crows). Swelter speelt ook in het voorprogramma van Bettie Serveert, op 2 december in het Beauforthuis.

Beluister: 'Still not Won'

Zaterdag 28 juli: Sabine
Als Sabine haar viool verruilt voor een elektrische gitaar, neemt haar carrière een vlucht, als songwriter maar ook als zangeres en gitariste. Door de jaren heen speelde en zong ze in verschillende bands, wat haar in de finale van de “Wraak van Brabant 2004” bracht en de derde prijs won bij “Het mooie liedjes festival 2006”. Sabine laat zich inspireren door de muziek van o.a. Joni Mitchell, Elliott Smith en Sufjan Stevens, literatuur, film en natuurlijk haar medemuzikanten.

Sabine de Lat – songwriter, akoestische gitaar, lead vocals
Annelie de Vries –
Keyboards, backing vocals
Marije de Jong – Cello
Kai Liebrand –
Basgitaar, backing vocals
Niels Smulders – Drums

Beluister: 'Misleading Time'


Zondag 29 juli:
Sneakerfreak
Songwriterpop & euromericana, noem het maar zo, als popmuziek de lading voor een groot deel, maar net niet helemaal dekt. Dus wat maakt Sneakerfreak? Songwriterpop & euromericana. Helder. Sneakerfreak debuteerde in 2006 met langspeler GO, waarvan de singles School, Yellow Notes en Killaloe het tot diverse freechoices (3FM, Radio 2) en playlists (Radio 1, Radio West, Radio Rijnmond) schopten. De band gaf een volgens persbureau ANP 'erg verrassend' optreden met 'staande ovatie' op Noorderslag 2007. De muziek? Sneakerfreak maakt songwriterpop: mooie liedjes, van uptempo tot ballad, met aanstekelijke melodieën die zich in de je hoofd vastzetten, zodat je ze nog dagen loopt te neuriën - met een glimlach om de mond.

Arthur van Westerop - zang
Ferry van der Groep - gitaar
Lourens van Haaften - gitaar

Beluister: 'Yellow Notes'